EPWIS (European Product Categorisation for Workwear Image and Data Standard) is een artikeldataformaat dat wordt gebruikt in de bedrijfskledingmarkt. Hier zijn vijf voordelen voor fabrikanten waarom ze in EPWIS-formaat zouden moeten aanleveren, om het voor dealers gemakkelijker te maken hun gegevens te gebruiken en op te nemen in webshops:

1. Standaardisatie: EPWIS biedt een gestandaardiseerd formaat voor artikeldata, wat betekent dat fabrikanten hun gegevens op een consistente en uniforme manier kunnen structureren en presenteren. Dit vergemakkelijkt de integratie van de gegevens in verschillende systemen en webshops.

2. Efficiëntie: Het aanleveren van gegevens in het EPWIS-formaat verhoogt de efficiëntie in de gegevensuitwisseling tussen fabrikanten en dealers. Fabrikanten hoeven niet langer individuele dataformats aan te bieden voor elke dealer, maar kunnen in plaats daarvan een gestandaardiseerd EPWIS-bestand verstrekken dat door meerdere dealers kan worden gebruikt.

3. Eenvoudige integratie: Dealers kunnen EPWIS-gegevens gemakkelijker integreren in hun webshops omdat het formaat specifiek is ontworpen voor e-commerce. Het gestandaardiseerde formaat vereenvoudigt het importeren en verwerken van artikelgegevens, waardoor dealers sneller en nauwkeuriger hun productassortiment kunnen bijwerken.

4. Verhoogde zichtbaarheid: Door in EPWIS-formaat aan te leveren, kunnen fabrikanten ervoor zorgen dat hun producten gemakkelijker vindbaar zijn voor dealers en consumenten. Dealers kunnen de gestandaardiseerde gegevens gebruiken om uitgebreide zoek- en filtermogelijkheden in hun webshops aan te bieden, waardoor gebruikers eenvoudig specifieke producten kunnen vinden.

5. Verminderde fouten: Het gebruik van een gestandaardiseerd formaat vermindert het risico op menselijke fouten en inconsistente gegevens. Fabrikanten kunnen cruciale informatie, zoals productkenmerken, maten, kleuren en afbeeldingen, in het EPWIS-formaat nauwkeurig en consistent vastleggen. Hierdoor kunnen dealers vertrouwen op correcte gegevens en verminderen ze het risico op fouten bij het presenteren van productinformatie aan klanten.

Door in EPWIS-formaat aan te leveren, kunnen fabrikanten profiteren van gestandaardiseerde gegevensuitwisseling, efficiëntie, eenvoudige integratie, verhoogde zichtbaarheid en verminderde fouten. Dit draagt bij aan een vlottere samenwerking tussen fabrikanten en dealers, waardoor ze gezamenlijk kunnen inspelen op de behoeften van de bedrijfskledingmarkt en de online winkelervaring van consumenten kunnen verbeteren.

Wilt u meer informatie kijk dan op deze pagina EPWIS aanleveren in 6 stappen.