Stap 2.

Om uw data in de EPWIS 3.2 te kunnen aanbieden en te kunnen controleren hanteren we een aantal spelregels waar de data aan moet voldoen. Deze worden hier onder beschreven.

1. Combinatie van model + kleur + maat

De combintie van de kolom “model” + “kleur” + “maat” mag maar één keer voorkomen. Het is niet fijn voor een eindgebruiker om een polo te kunnen uitkiezen waarbij hij uiteindelijk de keuze heeft in bijvoorbeeld 2x keer de maat “XL” of bijvoorbeeld 2x de keuze heeft in de kleur “BLAUW” dit ziet er zeer onprofessioneel uit en geeft veel ruis op de lijn in de gehele supplychain. Hoe kunt u controleren of deze combinatie uniek is?

2. De naam van het artikel

De naam van het artikel moet als volgt zijn opgebouwd: “Merk + Wat is het + Type” Voorbeeld: “Nike Sweater Z340” Dit creëert éénheid en duidelijkheid voor zowel de dealers als voor de eindgebruikers op offertes, orders maar ook op facturen.

3. Inkoopprijs

Bij de inkoopprijs kolom hanteerd u de meest sobere inkoopprijs. Dat wil zeggen: hanteert u voor startende dealers een inkoopconditie van 20% dan hanteert u hier verkoop – 20%. Dealers kunnen zelf hun inkoopprijs collectief aanpassen op basis van de verkoopprijs.

4. Geen € teken

Hanteer AUB geen valutatekens in de prijskolommen.

5. Kleuren en maten in één model. Heeft u “kleur” en “maatvariaties” van een artikel? Voer deze dan onder één modelnummer. We noemen dit ook wel “nestel nummer” of “moeder nummer” doet u dat niet en hanteert u voor elke kleur een andere “modelnummer” dan ziet de eindklant in de webshop van de dealer van alle kleuren een apart plaatje. Dit is erg storend omdat de kleuren dan niet netjes zijn ondergebracht in één artikel. De eindklant kan dan tussen de bomen het bos niet meer zien. Stelregel is dus simpel: horen de maten en kleurvariaties bij dat model dan gebruik je voor deze variaties hetzelfde model/nestelnummer!

6. Velden mogen niet leeg zijn. (dit kunt u controleren door een filter op de kolomkoppen te plaatsen en te controleren of er lege velden aanwezig zijn, u dient dit bij alle aangeleverde kolomkoppen te controleren.

Ga door naar stap 3!